Kunst in ons dorpshuis

Expositie in Het-Numans-Dorps-Huis Buttervliet 1 in Numansdorp

 

Hetty Kuipers 62 jaar geboren in Strijen

In 2015 ontmoette zij Jenny van Kralingen, die haar heeft overgehaald om te gaan schilderen. Zij is  op les gegaan bij Roel Bouman. Hij leerde haar vrij te worden in haar creativiteit. Daarna ging ze voor de puntjes op de i, door op les te gaan bij Adam van der Hoek. Hij zei: ”Je mag drie jaar blijven en dan moet je op eigen  benen staan.

Ze heeft een brede interesse, maar nog geen eigen stijl. Surrealistisch vindt ze erg leuk en ze heeft ook al een paar keer in opdracht geschilderd. Ze zegt altijd: “Ik rommel maar wat  en als ik tevreden ben stop ik.                                            

 

Vanaf 15 januari zullen Truus Hoogvliet en Jan Bijl hun keramiek tentoonstellen in de  vitrine van Het-Numans-Dorps-Huis.

Truus is al heel wat jaren creatief bezig, in haar tuin, met naald en draad, schilderen en met klei. Ze maakt portretten, objecten voor in de tuin of gebruiksvoorwerpen zoals schalen en vazen.

Jan is ook al vele jaren bezig met het maken van keramiek.

Het boeit hem enorm om iets te maken van klei. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Portretten, maar experimenteren met glazuur vind hij ook erg boeiend. Iedere zondagmiddag zitten zij te boetseren en delen hun passie en ideeën.

Het is leuk om te zien hoe ze beiden een eigen stijl ontwikkeld hebben, die ze graag met u delen.

U bent van harte welkom, om te zien wat ze er van gebakken hebben.

De expositie is geopend van 15 januari tot 7 april             informatie openingstijden  0186 685729

Nieuwe expositie

Beeldend kunstenaar Heleen Velthoen toont de komende maanden haar werk in Numansdorp.
Intuïtief begint ze met kleuren te kiezen en gaat aan het werk zonder precies te weten welke richting haar schilderijen zullen gaan. Soms is ze in gedachten en ziet ze later het werk op het linnen doek vorm krijgen. De focus ligt op het proces en de ontwikkeling van het schilderij. Durven loslaten.
Ze gebruikt verschillende materialen zoals zand, hout, stof, cement, wol, acryl, olieverf, was, inkt…
Daarnaast creëert ze verrassende effecten door soms iets weg te laten, met een spons te wissen.
Heleen schildert al jaren met plezier en wordt geïnspireerd door het kijken naar kunst in musea.

 

Petra Kleinendorst heeft zowel de liefde voor textiele handwerken als de Hoeksche-waardse natuur van jongs af aan meegekregen.
De combinatie van deze twee is terug te vinden in haar textielwerk, vaak schilderijtjes met landschappen en natuurtaferelen, soms ruimtelijk werk, traditioneel of modern.
Ze maakt ook viltwerk met wol van de schapen uit de Hoeksche Waard, waar mogelijk geverfd met planten uit de buurt. Wol is een bijzonder materiaal, warm en op velerlei manieren te bewerken.
Ze volgt regelmatig cursussen om nieuwe technieken te leren of zich te verbeteren.
Er is zo’n veelzijdigheid in het werken met een lapje stof, een naald, draad of wat wol, met de hand of machinaal, eventueel in combinatie met andere materialen: echt handwerk!

De expositie is te zien vanaf 10 april 2024 in het Numans-Dorps-huis, Buttervliet 1 te Numansdorp.

Voor openingstijden:  0186 685 729