Kunst in ons dorpshuis

Expositie in Het-Numans-Dorps-Huis Buttervliet 1 in Numansdorp

 

Hetty Kuipers 62 jaar geboren in Strijen

In 2015 ontmoette zij Jenny van Kralingen, die haar heeft overgehaald om te gaan schilderen. Zij is  op les gegaan bij Roel Bouman. Hij leerde haar vrij te worden in haar creativiteit. Daarna ging ze voor de puntjes op de i, door op les te gaan bij Adam van der Hoek. Hij zei: ”Je mag drie jaar blijven en dan moet je op eigen  benen staan.

Ze heeft een brede interesse, maar nog geen eigen stijl. Surrealistisch vindt ze erg leuk en ze heeft ook al een paar keer in opdracht geschilderd. Ze zegt altijd: “Ik rommel maar wat  en als ik tevreden ben stop ik.                                            

 

Vanaf 15 januari zullen Truus Hoogvliet en Jan Bijl hun keramiek tentoonstellen in de  vitrine van Het-Numans-Dorps-Huis.

Truus is al heel wat jaren creatief bezig, in haar tuin, met naald en draad, schilderen en met klei. Ze maakt portretten, objecten voor in de tuin of gebruiksvoorwerpen zoals schalen en vazen.

Jan is ook al vele jaren bezig met het maken van keramiek.

Het boeit hem enorm om iets te maken van klei. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Portretten, maar experimenteren met glazuur vind hij ook erg boeiend. Iedere zondagmiddag zitten zij te boetseren en delen hun passie en ideeën.

Het is leuk om te zien hoe ze beiden een eigen stijl ontwikkeld hebben, die ze graag met u delen.

U bent van harte welkom, om te zien wat ze er van gebakken hebben.

De expositie is geopend van 15 januari tot 7 april             informatie openingstijden  0186 685729